8 Temmuz 2011 Cuma

dave grohl, bir deli oğlan..

dave grohl'u nasıl biliriz? 94'ün nisan'ında "ben mi kurtaracam bu dünyayı anasını satayım" diyerek kendi eliyle terk-i diyar eyleyen cobain'den sonra, bir çoklarının aksine müteveffanın sanatsal mirasına leş kargalığı yapmadan (courtney love, lafım sanadır!), bunun yanı sıra kafayı çizip depresyon hırkaları giyip müzikten de elini eteğini çekmeden, doğru bildiği yolda yürüyen çocuk ruhlu bir adam. rockstar triplerinin hiç uğramadığı, sanki cuma akşamı beraber iki kadeh bişeyler içmek için arasanız, "geliyorum hacı ama önce bi tantuni gömelim, çok pis açım" diye cevap verebilecek birisi. (abartıdan anlamayan nesle aşina değiliz!) kendisi bundan bir kaç yıl evvel bir maden göçüğü sonrasında bir kaç günü yer altında geçiren kazazede işçilerin bu süre boyunca ipod'larından foo fighters dinlediklerini öğrendiğinde acayip duygulanmış ve ilk konserlerinde bu işçileri kulislerinde ağırladığı gibi konser sonrası da beraber kafa çekmeye götürmüştür.


nirvana sonrası foo fighters'ı kuran dave reis, grubuyla "best of you", "all my life", "in your honor", "times like these", "my hero", "generator", "everlong" gibi sağlam hitlere imza attıktan sonra son albümleri "wasting light"ı bu sene yayınladılar. bana göre kesinlikle grubun en sert, en melodik ve de en güzel albümü olan wasting light'ın bir tane bile boş şarkısı olmadığı gibi insanı ciğerinden vuran iki de "güzelliği" var. birincisi "dear rosemary" ki, eski toprak punklardan (80'lerin punk grubu husker du'dan hatırlanan) bob mould'ın vokali ile de şenlenen şarkı sizi alıyor eviriyor çeviriyor ve yere vuruyor. http://fizy.com/#s/2agneg


bir diğer muazzam şarkı "i should have known" ise sözleri nedeniyle kurt cobain'e ithafen yazıldığı izlenimini veren bir şarkı. http://fizy.com/#s/2eifbt  her ne kadar dave grohl bunu kesin olarak doğrulamasa da bu şarkıda da nirvana sac ayağının üçüncü kısmı olan krist novoselic'in "konuk sanatçı" kabilinden bas çalması manidar. albümden videosu çekilen "white limo"nun klibinde limuzin şoförü olarak lemmy'i görebilirsiniz. sonuç olarak dave grohl, belki cobain'le, eddie vedder'le, vs. aynı kalibrede değerlendirilmeyecek hiç bir zaman. ama onun böyle bir sorunu yok, bizim de yok. halen türkiye'ye teşrif etmedikleri için yokluktan, hyde park konseri dvd'sini (ki gaza getirmede hakikaten 20 freşa meyveli soda gücündedir) izleyerek haykırıyoruz; "DAVE BABA BİZİ DİSKOYA GÖTÜR!"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder